Inlagda rödbetormalinadamsson19 apr. 20212kg färska rödbetorLag:1 l vatten eller kokspad1,25 dl ättikssprit3 dl socker10 st kryddnejlikorSkölj rödbetorna väl, låt rotspets och skal vara kvar.Koka dem nästa mjuka (ungefär som potatis).Spola dem med kallt vatten och gnid av skalet och skär av rotspetsen.Koka lagen.Lägg i rödbetorna, hela eller skivade i rena glasburkar.Häll över den heta lagen.Förvara svalt.Låt dem stå ett par dygn innan servering.
2kg färska rödbetorLag:1 l vatten eller kokspad1,25 dl ättikssprit3 dl socker10 st kryddnejlikorSkölj rödbetorna väl, låt rotspets och skal vara kvar.Koka dem nästa mjuka (ungefär som potatis).Spola dem med kallt vatten och gnid av skalet och skär av rotspetsen.Koka lagen.Lägg i rödbetorna, hela eller skivade i rena glasburkar.Häll över den heta lagen.Förvara svalt.Låt dem stå ett par dygn innan servering.
Comments