Lars Nilsson18 apr. 2021Mjölkens väg från kossa till gårdsbutikenKossorna mjölkas två gånger om dagen. Mjölken samlas upp i vår tank som rymmer ca 5000 liter.Vi transporterar sedan mjölken från tanken till mejeriet i en mjölktaxi. Nu pumpas mjölken över i pastören och värms upp till 73 grader och kyls sedan snabbt ner till ca 4 grader.Därefter häller vi mjölken i ett stort kärl som placeras i mjölkautomaten, färdig att tappas upp på flaska och följa med dig hem.
Kossorna mjölkas två gånger om dagen. Mjölken samlas upp i vår tank som rymmer ca 5000 liter.Vi transporterar sedan mjölken från tanken till mejeriet i en mjölktaxi. Nu pumpas mjölken över i pastören och värms upp till 73 grader och kyls sedan snabbt ner till ca 4 grader.Därefter häller vi mjölken i ett stort kärl som placeras i mjölkautomaten, färdig att tappas upp på flaska och följa med dig hem.
Σχόλια