ÄttiksgurkaLars Nilsson26 juli 2021Ättiksgurka är gott tillbehör till kött eller på leverpastejmackan. Detta behöver du;1,5 kg Västeråsgurka 1knippe krondill0,5 dl senapsfrö 1,5 dl ättiksprit 5 dl vatten 5 dl socker0,5 dl saltGör så här;Skär gurka i skivor.Varva gurka, krondill och senapsfrö i en glasbur.Koka upp vatten, ättika, socker och salt.Häll över lagen och förslut burkarna, förvara kylt.
Ättiksgurka är gott tillbehör till kött eller på leverpastejmackan. Detta behöver du;1,5 kg Västeråsgurka 1knippe krondill0,5 dl senapsfrö 1,5 dl ättiksprit 5 dl vatten 5 dl socker0,5 dl saltGör så här;Skär gurka i skivor.Varva gurka, krondill och senapsfrö i en glasbur.Koka upp vatten, ättika, socker och salt.Häll över lagen och förslut burkarna, förvara kylt.
Comments