top of page

Senaste blogginläggen

  • annanilsson19

Ingefärspäron

Min mamma gjorde dessa päron och vi åt dem ofta till dessert på söndagarna.

Du kan förvara dem i glasburkar eller frysa in.

Detta behöver du:


3 kg fasta päron

2 l vatten

6-10 bitar ingefära

1,5 l socker


Koka lagen ca 15 min.


Skala päronen, dela större päron och ta bort kärnhuset ( mamma kokade dem hela och vi höll i pinnen när vi åt dem ). Gör ett kryss i botten om päronet är helt.

Lägg dem i kallt vatten med lite citronsyra så de inte blir mörka.

Lägg de skalade pärons i en stor gryta och slå på lagen. Koka på svag värme tills pärons är mjuka.


Lägg päron i rena, varma burkar.

Ge lagen ett snabbt uppkok och slå den sedan över pärons så att de räcker dem helt.

Stäng glasburken genast. Om du tänker frysa dem så låt de svalnainnan du lägger på locket.


Servera dem gärna lite ljumma med en god gräddglass och pudra kanel över.

338 visningar0 kommentarer
bottom of page