top of page

Vi är stolta över vår egentillverkade yoghurt!

  • annanilsson19
  • 28 okt. 2021
  • 1 min läsning

Hur går det egentligen till när vi gör yoghurt?

ree


Vi börjar med att hämta mjölk från gårsdtanken med hjälp av mjölktaxin.

ree

Sedan hettas mjölken upp till ca 92 grader och kyls sedan ner till ca 45 grader I vår pastörisär.

ree

Därefter tillsätts en liten mängd yoghurtkultur och sedan säger vi godnatt!

Processen tar minst sju timmar.

ree

När yoghurten är klar tappar vi upp den på hinkar, den är färdig att ätas när den kylts ner till 4-5 grader.

ree

Yoghurten håller en fetthalt på 4-4,3%, vi har valt att endast göra den naturell så får kunden själv smaksätta efter eget tycke!

Kommentarer


Hjärtligt välkommen att besöka oss!

  • Facebook Social Ikon
  • Instagram

©2021 av Strands gård.

bottom of page