top of page


Risgrynsgröt - ett måste på julbordet.
Risgrynsgröt blir extra gott om den kokas med mjölk från vår gård. Detta recept är för 6 port. 2,5 dl grötris 5 dl vatten 0,5 tsk salt...
annanilsson19
3 dec. 2021


Vi är stolta över vår egentillverkade yoghurt!
Hur går det egentligen till när vi gör yoghurt? Vi börjar med att hämta mjölk från gårsdtanken med hjälp av mjölktaxin. Sedan hettas...
annanilsson19
28 okt. 2021


Klassiskt rotmos
Många frågar vad de skall använda kålrot till, här kommer recept på klassiskt rotmos. Serveras med kokt korv eller fläsklägg och senap....
annanilsson19
6 okt. 2021


Supergoda rödbetsbiffar
Jag fick tips om dessa rödbetsbiffar av en kollega! Detta behöver du: 2-3 rödbetor 1 lök 1 ägg 0.5 dl ströbröd 75g fetaost salt...
annanilsson19
2 okt. 2021


Säsongsavslutning!
I dag söndag 19/9 är sista dagen för självplockning av majs. Vi tackar alla glada kunder för detta fantastiska skördeår. När första...
annanilsson19
19 sep. 2021


Sista veckan!
Självplockning av majs är nu inne på sista veckan. Tack vare bra skördeväder och många kunder så börjar tillgången på majs minska. Vi...
annanilsson19
15 sep. 2021


Morotskaka
150 grader, 50 min (1,5 sats är lagom till en långpanna) Botten: 4 ägg 3dl Socker 2dl Olja 0,5kg morötter, rivna 4dl Vetemjöl 2tsk...
annanilsson19
12 sep. 2021


Rysk rödbetssoppa
En mustig höstsoppa, toppa gärna med en klick matlagningsyoghurt! Detta behöver du till 6 pers 3 råa rödbetor 1 gul lök 1 morrot 125g...
annanilsson19
3 sep. 2021


Rotfruktsfräs
Gott tillbehör till bla fisk. Så här gör du; Strimla morot, palsternacka och gul lök. Jag använde ”mandolinen”. Fräs allt i smör i...
annanilsson19
31 aug. 2021


Nu är det skördetid!
Just nu pågår vår skördetid för majs, solrosor och rotfrukter. Vi håller öppet för självplockning lördag/söndag 10.00-17.00 samt onsdag...
annanilsson19
29 aug. 2021


Dags för majsskörd!
På lördag 21/8 kl 10.00 slår vi upp portarna för årets självplockning av majs. Vi kommer att hålla öppet för självplockning lördagar och...
annanilsson19
17 aug. 2021


När är majsen mogen?
Många har börjat att längta efter vår goda sockermajs. Vi får många frågor när det är dags för självplockning. Lasse har varit ute i...
annanilsson19
7 aug. 2021


Ta med solen hem!
Nu blommar våra vackra solrosor för fullt. Vi har både klassiska gula och flerfärgade. Du kan låna en sekatör och plocka din egen bukett.
annanilsson19
2 aug. 2021


Ättiksgurka
Ättiksgurka är gott tillbehör till kött eller på leverpastejmackan. Detta behöver du; 1,5 kg Västeråsgurka 1knippe krondill 0,5 dl...
Lars Nilsson
26 juli 2021


Grönsaksodling i långa rader
Lars har sått grönsaker och rotfrukter i långa rader. Nu är det mycket jobb med att rensa bort ogräs och vattna så att vi får riklig...
annanilsson19
30 juni 2021


Rabarberdricka
Detta behöver du; 12 stora rabarberstjälkar 4 citroner 90g citronsyra 2-3kg socker 3 l vatten Koka vatten och rör i socker. Skiva...
annanilsson19
31 maj 2021


Svalkande smoothie
Detta behöver du; 5dl Naturell yoghurt 1-2dl frysta bär ex hallon och blåbär saft från en halv apelsin 1 msk florsocker Mixa allt med...
annanilsson19
24 maj 2021


Det spirar i majsfältet
Efter att Lars sått majsfröet plastas raderna för att fröet skall komma igång och gro. Titta, det börjar redan spira där under plasten....
annanilsson19
22 maj 2021


Superenkel Tzatziki
Detta behöver du; 1/2 gurka 1 vitlöksklyfta 3 dl Naturell yoghurt Riv gurkan grovt, låt rinna av i ett durkslag Riv vitlöken fint Blanda...
annanilsson19
17 maj 2021


Dags att få ner majsfröet i jorden .
Dena varma majdag var det dags att så årets sockermajs. Lars har förberett jorden med gödsel som plöjts ner och sedan har jorden harvats...
annanilsson19
12 maj 2021
bottom of page
