top of page

Senaste blogginläggen

Grönkålspaj

  • annanilsson19
  • 9 maj 2022
  • 1 min läsning

Grundrecept på pajdeg;

125g smör/margarin

3dl vetemjöl

1,5 msk kallt vatten


Mixa ihop ingredienserna och låt stå svalt 30 min.

Grädda sedan skalet 10 min i 225 grader


Fyllning;

200g grönkål

Rapsolja

2 ägg

1dl Kesella 1%

1,5 dl grädde

140g ädelost

salt och peppar


Strimla grönkålen fint, ta bort de grova stjälkarna. Hacka lök. Fräs grönkål och lök i oljan.

Vispa ägg, kesella och grädde.

Lägg fyllningen i pajskalet, smula ädelost över och grädda ca 25-30 min tills pajen stelnat och fått fin färg.

Lägg ev valnötter på den färdiga pajen.

Comentários


Hjärtligt välkommen att besöka oss!

  • Facebook Social Ikon
  • Instagram

©2021 av Strands gård.

bottom of page