

- 15 maj

- 19 nov. 2022


- 5 okt. 2022


- 3 okt. 2022

- 16 sep. 2022

- 15 sep. 2022
Grundrecept på pajdeg;
125g smör/margarin
3dl vetemjöl
1,5 msk kallt vatten
Mixa ihop ingredienserna och låt stå svalt 30 min.
Grädda sedan skalet 10 min i 225 grader
Fyllning;
200g grönkål
Rapsolja
2 ägg
1dl Kesella 1%
1,5 dl grädde
140g ädelost
salt och peppar
Strimla grönkålen fint, ta bort de grova stjälkarna. Hacka lök. Fräs grönkål och lök i oljan.
Vispa ägg, kesella och grädde.
Lägg fyllningen i pajskalet, smula ädelost över och grädda ca 25-30 min tills pajen stelnat och fått fin färg.
Lägg ev valnötter på den färdiga pajen.